Veluwse gemeenten lanceren Hanzestories – een tijdreis op de fiets en te voet

Wethouder ´t Jong heeft vanmiddag (donderdag 21 maart) samen met wethouder Van Veen uit de gemeente Ermelo één van de vijf routepanelen voor de Hanzestories onthuld bij de parkeerplaats van Landgoed Schovenhorst.

Daarmee opent de regio Noord-Veluwe haar deuren voor een reis door de geschiedenis via de Veluwse Hanzestories 

De gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten hebben samen met de Provincie Gelderland vijf Hanzestorieroutes ontwikkeld. In deze regio zijn drie Hanzesteden te vinden. De routes vertellen het verhaal van onze regio in de Hanzetijd. Vanuit historisch perspectief was de verbinding tussen de drie Hanzesteden en de regio erg belangrijk.
 
Met een web-app volgt de bezoeker een digitale reis door de tijd
Tijdens de fiets- of wandeltochten brengt een karakteristiek personage uit de Hanzetijd het verhaal van het gebied tot leven. De unieke verhalen, bestaande uit drie fietsroutes en twee wandelroutes, bieden bezoekers de mogelijkheid om op een speelse manier kennis te maken met de geschiedenis van de Hanzesteden en de omliggende gebieden. Zo gaat men in Ermelo en Putten al fietsend op pad met de reizende koopman Hanz om zijn aardewerken potten en pannen te verkopen om zo samen een virtuele schatkist met dukaten te vullen.
 
800-jarig bestaan van de Hanzesteden

De Veluwse Hanzestories zijn het resultaat van de inspanningen tijdens het Hanzejaar dat het 800-jarig bestaan van de Hanzesteden viert en tot doel heeft de omliggende gebieden met elkaar te verbinden. Daarmee geven de Hanzesteden de bezoekers én bewoners het Hanzegevoel weer mee. De Noord-Veluwse gemeenten, samen met het regionale bureau voor toerisme VisitVeluwe en communicatiebureau Amazing, hebben deze verhalen ontwikkeld. Bezoekers kunnen de Hanzestories-routes bekijken of volgen op www.veluwehanzestories.nl.

Hanzestories Veluwe