Verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’ van start

De VNG (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) is gestart met de verkiezing ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Met deze verkiezing bepaalt u welke gemeente het meest toegankelijk is voor mensen met een beperking of chronische ziekte. 

Het is belangrijk dat gemeenten toegankelijk zijn. Denk bijvoorbeeld aan de toegankelijkheid van stoepen en openbaar vervoer, maar ook dat van onderwijs en werk

Hoe toegankelijk zijn de gemeenten die u kent? 
U kunt een beoordeling geven aan alle gemeenten die u goed kent. Bijvoorbeeld de gemeente waar u woont, werkt of waar u bent opgegroeid. Of de gemeente waar u vaak komt. Alle gemeenten in Nederland doen mee aan de verkiezing. U kunt elke gemeente één keer beoordelen. Breng uw stem uit via www.meesttoegankelijkegemeente.nl.

Van alle gemeenten in Nederland wint één gemeente de hoofdprijs. Deze gemeente ontvangt de titel ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’. Ook reikt de jury een aanmoedigingsprijs uit aan een gemeente die goed op weg is. Omdat de gemeente Ermelo helpt met de organisatie van deze verkiezing, is hun gemeente uitgesloten van het winnen van de hoofdprijs.

Maar de meente Ermelo is natuurlijk wel benieuwd naar uw mening, en dus uw stem!