Vraag de energietoeslag aan

Heeft u moeite om de energierekening te betalen en is uw netto-inkomen niet hoger dan 120% van de bijstandsnorm? En heeft u nog niet eerder een energietoeslag gekregen? Dan kunt u deze aanvragen via Meerinzicht.

Meerinzicht regelt voor uw gemeente de uitbetaling van de energietoeslagen

De overheid besloot in juli 2022 om het bedrag van de energietoeslag te verhogen van € 800 naar € 1.300.

Wanneer heeft u recht op de energietoeslag?

U heeft recht op de energietoeslag van € 1.300 als:
  • u ouder bent dan 21 jaar, 
  • en hoofdbewoner van uw woning bent, 
  • en uw netto-inkomen niet hoger is dan 120% van de bijstandsnorm.
Hoe vraagt u de energietoeslag 2022 aan?

Woont u in Harderwijk, Ermelo of Zeewolde? Dan kunt u de energietoeslag tot en met 30 juni 2023 aanvragen via de website van Meerinzicht. U leest daar ook of u met uw inkomen recht heeft op de energietoeslag. 

Bent u student? De landelijke aanpak voor studenten is nog niet bekend. We wachten dit eerst af. U kunt de energietoeslag dus nog niet aanvragen. Zodra er meer bekend is, kunt u dit lezen op de website van Meerinzicht.

Heeft u de toeslag al eerder aangevraagd?

Had u eerder al recht op € 800 aan energietoeslag en heeft u dit gekregen? Dan ontvangt u de verhoging van € 500 uiterlijk op 1 december 2022. U krijgt een brief hierover. Het bedrag wordt vanzelf bijgeschreven op uw rekening. Bent u in de tussentijd verhuisd? Dan krijgt u dit bedrag van de gemeente waar u de € 800 van heeft ontvangen.

Is uw aanvraag nog in behandeling? Dan ontvangt u, bij goedkeuring van uw aanvraag, het bedrag van € 1300 in 1 keer. U krijgt hierover een brief.

Pas op voor nepberichten en -telefoontjes over energietoeslag

U kunt alleen een energietoeslag ontvangen via Meerinzicht. Ga niet in op e-mails, sms'jes of telefoontjes van mensen die uw gegevens vragen voor een energietoeslag. Dit zijn oplichters die uw gegevens voor andere zaken willen gebruiken.