Vuurwerkschade roept vragen op bij ChristenUnie Ermelo

Door Harry Schipper – Het afsteken van vuurwerk is in Ermelo veel te vroeg begonnen. Ook werd het als heftig ervaren door de inwoners van Ermelo.

De ChristenUnie Ermelo is meermalen benaderd over de overlast die dit veroorzaakte  bij mensen en dier, nog los van de materiële schade.

Dat stelt fractievertegenwoordiger Jet Weigand-Timmer van de ChristenUnie in vragen gericht aan het Ermelose college van B en W. Ze wil deze woensdagavond tijdens de eerste politieke avond van 2020 van portefeuillehouder burgemeester André Baars  weten of bekend is hoeveel materiele schade er in Ermelo is aangericht door vuurwerk. En ook hoeveel mensen lichamelijk letsel hebben opgelopen en wat de zwaarte van dat letsel is.

Weigand wil het aantal klachten over vuurwerk weten, die bij de gemeente zijn binnengekomen en ze wil ook het naadje van de kous weten of er overleg is geweest met de politie over de handhaving van het verbod op afsteken buiten de toegestane tijden en controle op illegaal vuurwerk.

Ze vraagt zich tenslotte af of het college van B en W van plan is om in de toekomst vuurwerkvrije zones in te stellen en/of een centraal vuurwerk te organiseren voor de inwoners.