VVD Ermelo stelt vragen over raadsvergadering van 14 februari 2024

Ingezonden - Tijdens de raadsvergadering van woensdag 14 februari 2024 heeft de VVD Ermelo vragen gesteld over een tweetal onderwerpen. 

Ten eerste hebben ze vragen gesteld over een publicatie van het college van de gemeente Ermelo over het langlopende dossier Tomassen Duck-To

De VVD zet hier vraagtekens bij omdat wij vinden dat gemeentelijke publicaties slechts gebruikt mogen worden voor politiek neutrale of feitelijke informatie. En niet om eenzijdig uit te leggen wat het college er van vindt. Wij zien dan ook graag een gedegen antwoord hierop tegemoet, aangezien de neutraliteit van het college een belangrijk goed is. 
 
Ten tweede, een vraag over de vervanging van de vrijwillige voorzitters van de stembureaus bij de afgelopen verkiezingen. Wellicht zijn er op korte termijn weer landelijke verkiezingen te verwachten, aangezien de formatie van een nieuw kabinet helaas niet echt vlot op dit moment. De VVD Ermelo ziet bij nieuwe verkiezingen graag de stemburo's in Ermelo zoals gebruikelijk was weer bemenst met vrijwillige voorzitters. Juist daarom willen wij op korte termijn kennis nemen van de evaluatie van de afgelopen verkiezingen en de beantwoording van de verdere vragen die wij gesteld hebben over het inzetten van ambtenaren in plaats van vrijwilligers. Tijdens de raadsvergadering is toegezegd dat wij de beantwoording in de komende weken kunnen verwachten. We kijken dan ook met smart uit naar een antwoord en de beloofde evaluatie. 

Namens de fractie van de VVD Ermelo,