Waar staat je gemeente

De gemeente Ermelo wil hun beleid en dienstverlening zo goed mogelijk afgestemd hebben op jouw wensen. Daarvoor is het belangrijk dat zij weten wat er speelt. 

Daarom hebben ze in september een Burger- en Ondernemerspeiling uit laten voeren. In totaal hebben 669 inwoners en 169 organisaties gereageerd. 

De scores van de gemeente worden in het onderzoek o.a.vergeleken met het landelijk en gemeentelijk gemiddelde. De laatste is het gemiddelde van gemeenten die ongeveer net zo groot zijn als Ermelo (25.000 – 50.000 inwoners). Bij de burgerpeiling scoort de gemeente Ermelo soms wat hoger, soms wat lager.

De inwoners van de gemeente Ermelo geven hun eigen woon- en leefomgeving een 8,0. Zij voelen zich thuis en veilig in hun buurt. In de ondernemerspeiling scoort het woon- en leefklimaat in Ermelo goed met een 7,4 (tegenover een 6,9 van het landelijk en gemeentelijk gemiddelde). Net als de algemene gemeentelijke dienstverlening (een 6,6 tegenover een 6,3 van het landelijk gemiddelde en een 6,2 van het gemeentelijk gemiddelde). Het vestigingsklimaat scoort net iets minder (een 6,0 tegenover het landelijk gemiddelde van een 6,3 en een gemeentelijk gemiddelde van een 6,2).

De resultaten zijn te vinden op www.waarstaatjegemeente.nl