Wagenpark gemeente Ermelo verduurzaamt

Op donderdag 11 maart 2021 nam wethouder Leo van der Velden op symbolische wijze de nieuwe duurzame brandstof in gebruik op de gemeentewerf van Ermelo. Het gehele wagenpark en de gereedschappen die op normale diesel lopen, gaan over op een duurzamere variant: blauwe diesel.

Blauwe diesel is een vloeibare brandstof die wordt geproduceerd van plantaardige afvalolie uit de voedingsmiddelenindustrie

Deze blauwe diesel stoot daardoor tot wel circa 89% minder CO2 uit dan de normale diesel. Blauwe diesel is volledig afbreekbaar wanneer het in de bodem of in het oppervlaktewater terechtkomt. 

Het veroorzaakt geen blijvende schade aan natuur en milieu. ¨Het gebruik van deze brandstof levert een belangrijke bijdrage aan ons milieubeleid en zorgt voor schonere lucht.¨ vertelt Leo enthousiast. ¨Hiermee zetten wij weer een stap richting een duurzame samenleving".

De overeenkomst met de leverancier Wiersma Olie en Techniek B.V. is tot stand gekomen door een gezamenlijke Europese Aanbesteding van de gemeenten Ermelo en Elburg. Dit is uitgevoerd door de Inkoopsamenwerking NoordVeluwe (ISNV) samen met de gemeente Ermelo en Elburg.