Welkom in de kraamkamer van moeder natuur

Vanaf vrijdag 2 april kun je spandoeken van ´Kraamkamer van moeder natuur´ tegenkomen in Ermelo. Ze hangen bij de Schaapskooi en het Indianenbos.

Met deze actie vraagt de gemeente Ermelo bezoekers om rekening te houden met kwetsbare dieren in natuurgebieden

Het broedseizoen komt eraan. De grote drukte die ze in natuurgebieden zien sinds de pandemie, kan tijdens het broedseizoen voor problemen zorgen.

Rust, hygiëne en afstand
De coronacrisis zorgt voor veel meer bezoekers in de natuurgebieden. Dit brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Het is belangrijk dat bezoekers beseffen dat ze in het voorjaar de kraamkamer van moeder natuur binnenkomen. Wie op kraamvisite gaat, weet dat rust, hygiëne en een beetje afstand belangrijk zijn voor een kersvers gezin.

Blijf op de paden, honden aan de lijn, laat geen afval achter
De kraamkamers van Moeder Natuur vragen om precies hetzelfde. Daarom heeft de gemeente Ermelo deze spandoeken opgehangen. “We vinden het natuurlijk fantastisch dat er zo veel mensen van onze natuurgebieden genieten”, vertelt Henk-Jan Zwart, de boswachter. “Maar we vragen bezoekers om ook rekening te houden met de plek waar ze zijn. Het hele voorjaar zijn ze eigenlijk op kraamvisite in de natuur, het leefgebied van vele broedende, parende en barende dieren en van nieuwe, groeiende planten. Mijn boodschap is: Ga respectvol met de kraamkamers om en voorkom verstoring van de pasgeboren dieren. Blijf op de paden, honden aan de lijn en laat geen afval achter.”