Wethouder van der Velden neemt bankje KNNV in ontvangst bij de Schaapskooi

Op donderdag 14 oktober om 10.15 uur nam wethouder Leo van der Velden namens de gemeente Ermelo ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de natuurvereniging KNNV een bankje bij de Schaapskooi in ontvangst. 

Het bankje, aangeboden door de KNNV afdeling Noordwest-Veluwe, is inmiddels al geplaatst. Vandaag schroefden wethouder Leo van der Velde en voorzitter Volkert Bakker er nog een gedenkplaatje op

10 mei 2021 bestond de vereniging 50 jaar. Dit kon toen niet gevierd worden ivm de coronamaatregelen. Zaterdag 16 oktober wordt het alsnog gevierd in de ontspanningszaal op Staverden. Hier hebben zij ook hun 25- en 40-jarig jubilieum gevierd. Henk-Jan Zwart, bosbeheerder van de gemeente Ermelo, zal dan een lezing geven, er is koffie en gebak en aansluitend een buffet. Ongeveer 80 leden hebben zich aangemeld.

KNNV (landelijk) heeft ongeveer 7000 leden. De landelijke organisatie heeft 7 verschillende afdelingen, waaronder de afdeling Noordwest-Veluwe, die op 10 mei 1971 is opgericht. De vereniging draait op vrijwilligers die een band hebben met de natuur.

Evert van Elten, een enthousiast lid van de KNNV, maakte het bankje. Beleef, ontdek en bescherm samen de natuur
Beleef, ontdek en bescherm samen de natuur is de leuze van deze vereniging. Dat doen ze door heel regelmatig met elkaar de natuur in te trekken en te genieten van alles wat ze tegenkomen. Het bankje draagt daar aan bij. Het is geplaatst op de plek waar de schapen
’s middags terugkomen bij de Schaapskooi. Iedereen kan dat schouwspel nu vanaf het bankje rustig bekijken.

Wethouder Leo van der Velden en Volkert Bakker
Gedenkplaatje bankje KNNV Noordwest Veluwe