Wethouder Weidema kondigt vertrek aan

Tijdens de raadsvergadering van woensdag 14 februari kondigde wethouder Hugo Weidema van de gemeente Ermelo zijn vertrek aan. Hij heeft aangegeven de huidige bestuursperiode niet af te maken. Hij blijft zich de komende periode onverminderd inzetten tot een opvolger is gevonden.

De wethouder wil zijn partij, één-Ermelo, voldoende tijd geven om een opvolger te zoeken. Hij vertrekt uiterlijk 1 september aanstaande

In het statement aan het eind van de raadsvergadering, gaf hij onder andere aan dat de intensiteit en het altijd 'aan moeten staan' in deze publieke functie een zwaardere impact heeft dan hij op voorhand verwachtte. Wethouder Weidema: “Ik was voorbereid op een veeleisende functie toen ik startte. Dit ambt vraagt echter een manier van werken die minder overeenkomsten heeft met mijn eerdere professionele ervaringen binnen het bedrijfsleven dan verwacht. Bovendien is het een manier van leven die veel impact heeft op mijn privéleven en op mijn naasten, wat zich elke dag laat voelen.”
 
Burgemeester Hans van Daalen, namens het college: “We hebben met respect kennis genomen van het besluit van wethouder Weidema. We gaan in hem een zeer bevlogen wethouder missen die zich de afgelopen periode met toewijding heeft ingezet voor zijn portefeuille. Hij kondigt zijn vertrek tijdig aan, en de komende periode mogen we op zijn betrokkenheid blijven rekenen. Dat zorgt ervoor dat er voldoende tijd is voor zijn partij om een opvolger te zoeken, én tegelijk de voortgang in de onderwerpen die hij onder zijn hoede heeft, geborgd blijft. We zijn blij met deze zorgvuldigheid bij dit ongetwijfeld moeilijke, maar weloverwogen besluit.”
 
De komende periode buigt de partij van Hugo Weidema, één-Ermelo, zich over de opvolging van het wethouderschap.

Wethouder Huge Weidema Ermelo