Wethouder ziet dat inwoners ‘positieve grondhouding’ hebben bij nieuw sportcentrum

Door Maarten Westerduin - Wethouder Leo van der Velde is blij met de positieve reacties die hij kreeg na de inloopavond voor mensen die geïnteresseerd waren naar de nieuwe plannen voor het sportcentrum in Ermelo.

,,Ik heb weinig negatiefs verhoord’’ klinkt de voorman van de SGP positief verrast. ,,Het is heel prettig dat mensen een positieve grondhouding hadden.’’ Van der Velde ontkent niet dat alle vragen en zorgen weg zijn, maar toch ziet hij dat mensen positiever zijn. ,,Ook mensen die kritiek hadden, zeiden hier gelukkig mee te zijn.’’

Waar de plannen voor een sporthal allang klaar lagen, was er binnen de Ermelose politiek nog een hele tijd onenigheid over het zwembad. Waar het coalitie geen geld wilde uitgeven aan een recreatiekreek in het bad, wilde de oppositie daar juist wel voor gaan. Tot teleurstelling van veel bewoners kwam de kreek er uiteindelijk niet. Op vier oktober stemde de raad in met de realisatie van een nieuw, maar volgens veel zwemmers ook sober bad.
 
Sindsdien baant het college een weg langs een woud van regels en procedures. Om het nieuwbouwplan te kunnen onderbouwen, liet de gemeente liefst 9 onderzoeken uitvoeren. De 10e, een archeologisch onderzoek, moet zelfs nog worden uitgevoerd, maar volgens het college is dit geen obstakel voor de komst van het sportcentrum.