Winnaars Sportverkiezing 2018 gehuldigd op Sportgala in Ermelo

Vrijdagavond 8 februari zijn de winnaars van de Sportverkiezing 2018 gehuldigd. Dit gebeurde in een tot de nok gevulde theaterzaal van de Dialoog. Het was een mooie avond voor iedereen in Ermelo die sport en bewegen een warm hart toe draagt. Laurens Klappe, wethouder Sport, reikte als eerste een prijs uit. De prijs ging naar het maatschappelijk sport- en beweeginitiatief Fietsclub HTT.

Sportvrijwilliger

Voor de categorie sportvrijwilliger kon de jury geen winnaar kiezen. Elke vrijwilliger is immers goud waard voor zijn club, aldus de jury. Daarom werden Nanda Geurts van FC Horst, Wim Heining van Pauwervoll, Margriet de With van CSV Dindoa en Esther den Herder van GV Sparta als voorgedragen vrijwilligers allemaal in het zonnetje gezet.

Sporter met een beperking

Helaas is er geen sporter met een beperking voorgedragen door de inwoners van Ermelo. Om sporten met een beperking toch de aandacht te geven die het verdient, reikte de jury daarom een aanmoedigingsprijs uit.  De prijs werd ontvangen door danseres Sandra Karssen en voetballer Eelco de Lange.

Mooiste sportfoto

De mooiste sportfoto werd “Het meisje op de fiets”, gemaakt door Jan de Roo. De foto verbeeldt concentratie, focus en de hoop om te winnen. Precies de essentie van sporten.

Sporttalent, Sportploeg, Sportvrouw en Sportman

In deze categorieën stemden de inwoners van Ermelo massaal op hun favoriet. De spanning was voelbaar in de zaal tijdens het openen van de enveloppen. Sporttalent van het jaar werd kempoka Sam Waney, Sportploeg werden de jongens van DVS’33 JO-17 1, trampolinespringster Romee Pol werd sportvrouw van het jaar en MMA Fighter Léon Jansen mag zich sportman van het jaar noemen. 

Kampioenen 2018

Niet alleen de winnaars van de sportverkiezing werden gehuldigd. Ook wereldkampioenen Kempo Soeresh Kanhai en Sam Waney en Europees Kampioen Synchroonzwemmen Fokke de Gans werden in het zonnetje gezet. Zij ontvingen uit handen van de wethouder een prijs voor hun uitzonderlijke sportprestatie.

Duo presentatie

Het gala werd gepresenteerd door een nieuw duo. NOS Sportcommentator Hans van Zetten vond zijn medepresentator dit jaar dankzij een oproep in de media. De sportieve Ermelose Susanne Morren reageerde hierop. Samen presenteerden zij de avond met verve.

Organisatie meer dan tevreden

De organisatie van het Sportgala kijkt terug op een fantastische avond. Het liep gesmeerd, de sfeer was opperbest  en de zaal zat vol. Foto’s en filmpjes van de avond zijn te zien op de facebookpagina van Heel Ermelo Beweegt via www.facebook.com/heelermelobeweegt.

De Sportverkiezing is een initiatief van de gemeente Ermelo en Ermelo van Nu. Dit jaar was de organisatie in handen van Heel Ermelo Beweegt. De sportverkiezing is mede mogelijk gemaakt door Restaurant – Grand Café Peacock’s, Quiek familie fysio, Bakkerij Wegerif, Get Healthy, Univé Midden- Nederland, Intersport Ermelo, Rabobank Randmeren, Hop Pannenkoek Hop en Moda Donna e Si.

sportverkiezingen 2018 Ermelo