Winterweer: nieuws van de gemeente Ermelo

Erg mooi die winterse plaatjes, maar het zorgt ook voor de nodige uitdagingen. "Onze medewerkers werken er hard aan om wegen begaanbaar te houden, werkzaamheden uit te voeren en afval op te halen", is te lezen op ermelo.nl/winterweer.

 Helaas loopt het op dit moment niet overal even gladjes. Lees hieronder alle wijzigingen met betrekking tot afval en werkzaamheden.

Strooiroutes
Als eerste strooien we op doorgaande routes, zoals busroutes, hoofdwegen en toegangswegen tot wijken. Bij ijzel en sneeuw worden de andere wegen binnen reguliere werktijden gestrooid als daar tijd voor is. Bekijk hier de strooiroutes.

Aangepaste afvalinzameling 8 t/m 12 februari
Vanwege het extreme weer kunnen wij uw gft container niet legen. Onze inzamelaar probeert de restafvalcontainers zoveel als mogelijk wel te legen. We houden het weer de komende dagen goed in de gaten en kijken wat mogelijk is.

Meer informatie

Afvaltips voor de winter
Vriest het buiten? Dan kan afval in de afvalcontainer vastvriezen. Dit kan problemen geven bij het legen. Er kan afval achterblijven in uw container. U kunt uw afvalcontainer daarom het beste pas weer aanbieden als het niet meer (streng) vriest. U bent zelf verantwoordelijk voor het vorstvrij aanbieden van uw container.

Lees hier tips om vastvriezen van afval te voorkomen.

Aangepast overzicht zoutkisten
Benieuwd waar u zoutkisten kunt vinden in Ermelo? Kijk op www.ermelo.nl/gladheid.

Winterpret tijdens lockdown
Er is sneeuw en ijs op komst, maar we zitten nog steeds in een lockdown. Daarom de oproep om u aan de regels te houden en zo min mogelijk anderen te ontmoeten als u van het winterweer gaat genieten. Lees hier meer informatie.