Woonsteun voor Ermeloërs in nood

Door Harry Schipper – De gemeente Ermelo biedt financiële tegemoetkoming aan inwoners die door de coronacrisis problemen hebben om hun huur of woonlasten te betalen.

Per huishouden kan tot maximaal 2000 euro steun aangevraagd worden, als er sprake is van een terugval van het inkomen van meer dan dertig procent

Wethouder Leo van der Velden promoot de gemeentelijke tegemoetkoming: “Normaal doet een gemeente als Ermelo altijd zuinig aan, maar naar dorpsgenoten die nu tussen wal en schip raken door corona willen we loyaal én royaal zijn. We hebben er geld voor beschikbaar en we zijn blij in elk geval iets te kunnen doen.”

Om voor een Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) in aanmerking te komen, gelden enkele voorwaarden, die op de website van Meerinzicht (www.meerinzicht.nl) zijn terug te vinden. Een aanvraag voor de tegemoetkoming kan daar ook digitaal worden ingediend. Alleen wie digitaal niet vaardig is, mag de aanvraag schriftelijk indienen.

De regeling is met terugwerkende kracht ingegaan op 1 januari van dit jaar. In totaal heeft de gemeente Ermelo 280.000 euro voor de TONK beschikbaar gesteld. “Als blijkt dat dit bedrag niet genoeg is, gaan we kijken wat we nog meer kunnen doen”, aldus de wethouder.