Workshop fotografie (column)

Jan Willem Hage is een gepassioneerd fotograaf. In zijn studie miste hij een boek aan de hand waarvan een fotograaf zich kan ontwikkelen, een ‘praktijkgericht handboek’. Daarom besloot hij ‘Een schot in de roos’ te gaan schrijven. 

In dit praktijkboek staan ook ‘foto-opdrachten’ die je zélf in een online persoonlijk ‘werkboek’ kan opslaan én afdrukken

In november 2022 komt het boek uit. Via deze columns geeft Jan Willem alvast een inkijkje, met steeds als uitgangspunt het ‘Hoe en Waarom’ van de perfecte foto. © VakFoto.

Column 8: Workshop fotografie

In november komt het praktijkboek fotografie Een schot in de roos uit. Hierin staan alle aspecten die een foto perfect kunnen maken, volgens de High Five kenmerken, systematisch beschreven. Tegelijkertijd starten wij half november in de studio in Ermelo, 6 middagen om de week workshops. Hierbij worden met het boek als leidraad, praktische fotografie opdrachten uitgelegd én in praktijk gebracht. Lees meer op VakFoto.nl/boek.

Als voorbeeld maken we in Harderwijk foto’s van dit beeld, maar in het online werkboek maken we hier eenvoudig een half doorzichtige viool van. De muziek is gestopt, het verhaal leeft verder.

Vakfoto Jan Willem Hage
(Vakfoto.nl)