B en W Ermelo achter realisatie drie dure koopwoningen in Horst

Door Harry Schipper – B en W van Ermelo willen meewerken aan het verzoek van Van den Brink Onroerend Goed Wonen BV om drie vrijstaande woningen te mogen bouwen aan de Zeeweg 7, halverwege tussen de Horsterweg en het Rodeschuurderwegje.
 

Omdat er niet volgens de verordening sociale woningbouw ook sociale woningen worden gebouwd, maar alleen dure huizen, moet het bouwbedrijf 90.000 euro bijdragen aan het vereveningsfonds van de gemeente.

Eigenlijk is er helemaal geen behoefte aan dure woningen in het buitengebied van Horst en telgt, zo heeft een woningbehoefteonderzoek al eerder uitgewezen. De gemeente Ermelo en de buurtvereniging Horst hadden dit onderzoek aangevraagd. Uitkomst ervan was dat er in de komende tien jaar het aantal huishoudens in Horst en Telgt met 35 toeneemt. En dat er nu al vraag is naar woningen voor starters. In totaal is er in Horst en Telgt de komende tien jaar behoefte aan veertig tot zestig (koop)woningen met een prijs tot 285.000 euro.

Maar voor zulke prijzen kan het bouwbedrijf het project aan de Zeeweg niet rendabel maken. Het worden vrijstaande woningen op kavels van elk zo’n zevenhonderd vierkante meter met een uitrit op de Zeeweg. Het aanbod om mee te werken, als het bedrijf 90 mille stort in het vereveningsfonds, geldt een jaar. Met geld uit het vereveningsfonds wil de gemeente op andere geschikte locaties later wél sociale woningbouw (laten) realiseren.