CBS Speulderbrink wint textielrace

Vandaag om 10 uur is de Textiel Race geëindigd. CBS Speulderbrink heeft de 1e prijs gewonnen! De gemeenten Harderwijk, Ermelo, Putten, Elburg, Nunspeet, Oldebroek en Hattem organiseerden in samenwerking met textielinzamelaar Climpex en Rova de Textiel Race.

9 klassen op basisscholen op de Noord Veluwe gingen met elkaar de strijd aan om het meeste textielafval te verzamelen

Op deze manier leren kinderen en hun omgeving over het inzamelen van oud en kapot textiel. En dat dit leuk, leerzaam en gemakkelijk is! De klas die de meeste punten heeft verdiend, wint een prijs. En dat is de Speulderbrink in Speuld.

Het was ontzettend spannend tot het laatste moment, CBS Speulderbrink schommelde sinds woensdagochtend tussen plek 1 en 2. Tot een paar minuten voor 10 werden er vanmorgen nog zakken kleding ingeleverd. De leerlingen volgden de ranking op het digibord en telden vol spanning af tot 10 uur.  In totaal is er 2637 kg textiel door de Speulderbrink ingezameld. Een prachtprestatie voor een groep van 18 leerlingen. De leerlingen hebben extra punten verdiend door het repareren van bijna 50 items en het maken van een YouTube filmpje.
 

Vanmiddag is de hoofdprijs, 500 euro, overhandigd door Beer Veeger van Race Against Waste en wethouder Ronald van Veen. De leerlingen hebben samen besloten om 50 euro te geven aan Aruna Jusu, een jongen die we via Woord en Daad sponsoren. 

Textielrace Speulderbrink Speuld