Eerste stap naar een bedrijventerrein bij A28

Een van de ambities in het coalitieakkoord is het bieden van ruimte aan bedrijven die op een niet-toekomstbestendige locatie zijn gevestigd. In belang van de lokale werkgelegenheid voor nu en in de toekomst is extra ruimte nodig. Een bedrijventerrein bij de A28 is misschien de oplossing. 

Om goed in kaart te brengen wat er nodig is voor een solide plan voor dit nieuwe bedrijventerrein start de gemeente Ermelo met de eerste stap in dit traject

 “Met het project willen we inzicht krijgen of een nieuw bedrijventerrein langs de A28 mogelijk is”, aldus wethouder Hugo Weidema. “We gaan nu eerst kijken wat nodig is voor het project in tijd, geld, kennis en capaciteit en wat vervolgens de volgende stap is om te gaan zetten. Er staan nog heel veel vragen open en er is nog niet voldoende zicht op de verwachte ontwikkelingen. Het is dus echt de eerste stap. Een stap overigens waar het college blij mee is. We hebben het opgenomen in ons coalitieakkoord omdat het voor zowel de bedrijven als inwoners voordeel kan opleveren. Mooi dat we nu starten!”
 
Idee afkomstig van de Bedrijvenkring Ermelo (BKE).
Het idee voor het bedrijventerrein op die plek is afkomstig van de Bedrijvenkring Ermelo. In 2022 is dit idee in opdracht van BKE verder uitgewerkt. In het coalitieakkoord is het idee meegenomen als ambitie en zijn hier een aantal eigenschappen voor het eventuele nieuwe bedrijventerrein aan gekoppeld. Zo moet het een aantrekkelijk alternatief zijn voor bedrijven die op Kerkdennen zijn gevestigd of voor bedrijven die zich op Veldzicht niet verder kunnen ontwikkelen. Ook moet het de verduurzaming van bedrijven mogelijk maken, energie neutraal zijn, en goed passen in het omliggende landschap.