Ermelo’s bungalowpark verandert in woonwijkje

Door Harry Schipper – Alle acht eigenaren van de bungalows op Bungalowpark Klein Veluwe aan de Kawoepersteeg in het Ermelose buurtschap Horst willen dat hun bungalows voortaan een woonbestemming krijgen.

B en W van Ermelo hebben vorige week besloten om aan transformatie mee te werken en de huidige bestemming recreatieterreinen te veranderen in een woonbestemming.

Drie van de acht bungalows vielen al onder een uitzondering en mochten om die reden al permanent bewoond worden. Straks mogen ook de vijf andere eigenaren dat; ze krijgen een jaar de tijd om aan alle eisen te voldoen, die de gemeente hen stelt.

Bungalowpark Klein Veluwe is één van de vele – meest kleine - vakantieparkjes in Horst die de komende jaren willen ‘transformeren’ naar een woonbestemming. In dit geval waren alle eigenaren het daarover eens. Ze moeten daarvoor wel een vereveningsbijdrage betalen aan de gemeente. Die zorgt er op haar beurt voor dat de woningen goed bereikbaar zijn. De bijdrage van de eigenaren is vooral bedoeld om het toerisme in Ermelo een impuls te geven. Daarnaast wordt het geld gebruikt om maatregelen te nemen op het gebied van duurzaamheid en natuur.

Het omvormen van de vaak rommelige vakantieparken is bedoeld om te komen tot een verbetering van het landschap en het versterken van het toeristisch pakket van de regio. In omliggende gemeenten wordt ook gewerkt aan het ‘vitaliseren’ van vakantieparken.

Vakantiepark de Veluwe
(Foto Google)