Geen woonwijkje op Ermelose camping De Bosakker

Harry Schipper – Camping de Bosakker aan de Garderenseweg 368 in het buurtschap Houtdorp mag niet veranderen in een woonwijkje.

B en W van Ermelo zien het plan van de campingeigenares niet zitten om in plaats van recreatiewoningen en caravans 27 nieuwe woningen te bouwen.

Op het ruim anderhalf hectare grote terrein staan  behalve vijf recreatiewoningen en stacaravans ook nog een boerderij en zo’n 1100 vierkante meter aan stallen en schuren. Vier van de vijf recreatiewoningen worden al decennia lang permanent bewoond.

Twee jaar geleden wilde de campingeigenares al de camping omvormen tot een recreatiepark met luxe recreatiewoningen, maar het bleef toen bij plannen. Vorig jaar zette ze in om de camping om te vormen tot een woonpark, zoals nu bijvoorbeeld ook gebeurt met recreatieparken in de buurtschap Horst.

Ze presenteerde afgelopen zomer een plan voor 227 woningen: tien vrije sectorwoningen, waarvan zes vrijstaand en vier twee-onder-1-kap, acht sociale huurwoningen, vijf sociale koopwoningen en nog eens vier huurwoningen in het middensegment.

Hoewel de behoefte aan betaalbare woningen in Ermelo groot is, vinden B en W een woonwijkje op die plek in Houtdorp ‘niet wenselijk’. Het past niet ‘binnen de bestaande beleidskaders van de gemeente’ en ‘college en raad zijn gebonden aan het eigen beleid’, stellen ze. Bovendien ligt het parkje midden in een nationaal landschap. Bovendien zijn er nu al flink wat woningbouwplannen en zouden meer plannen ertoe kunnen leiden dat ‘nieuwe woningbouw op voorkeurslocaties niet meer volledig kan worden gerealiseerd’.

(Afbeelding Google Maps)