Gemeente Ermelo akkoord met klokluiden in Nieuwjaarsnacht

Hoe stil zal het zijn in Ermelo de komende Nieuwjaarsnacht? Geen vuurwerk in ons dorp? Maar om nu het nieuwe jaar helemaal stil te beginnen gaat het CDA Ermelo en de ChristenUnie Ermelo te ver.

Daarom hebben zij de plaatselijke kerken gevraagd om zoveel mogelijk om 12 uur de kerkklokken te luiden

Kerkklokken die, op zondag en feestdagen, de mensen oproepen om naar de Erediensten te komen. Maar ook kerkklokken die, al van oudsher, de bewoners van de dorpen en steden oproepen om aandacht bij bijzondere gelegenheden.

In het voorjaar hebben ze dat gedaan om aandacht en waardering te geven aan de mensen die werken in de zorg. Maar Nieuwjaarsnacht luiden de klokken voor het nieuwe jaar. 

De Gemeente Ermelo hebben aangegeven dat er geen ontheffing geluidhinder hoeft te worden aangevraagd.

Het jaar 2021, volgend op het vreemde jaar 2020. De start van het jaar 2021 willen zij op deze manier inluiden om het jaar van de nieuwe hoop op het aanpakken van het virus te benadrukken. Om terug te keren naar het “gewone” normaal. 

Beiden partijen, het CDA Ermelo en de ChristenUnie Ermelo, willen de deelnemende kerken nu alvast bedanken voor de bereidwilligheid om mee te doen. Er wordt nogal wat gevraagd van kosters en/of anderen om in de Nieuwjaarsnacht de knoppen in te drukken in de kerk i.p.v. gezellig thuis te zitten.