Oppositiepartijen willen nog steeds opwaardering Jacob Catslaan

Het staat steeds vaker vast bij de Ermelose rotonde bij ’t Weitje en daarom willen de twee oppositiepartijen, CDA en ChristenUnie, dat er een eerlijke verdeling komt. Andere wegen als de Jacob Catslaan moeten volgens de partijen opgewaardeerd worden.

Niemand zit op de herrie van hardrijdende auto’s te wachten, maar de lasten van de verkeersdruk moeten eerlijk verdeeld worden, vinden de partijen.

,,Iedereen in Ermelo draagt eraan bij, dus het is ook redelijk dat de overlast eerlijk verdeeld wordt’’, gaf CDA raadslid Dick te Brake in de commissievergadering van afgelopen dinsdag aan.
 
De partijen roepen onder meer op de vraag op om de maximum snelheid op de Jacob Catslaan te verhogen. Die is op dit moment 30 kilometer per uur, maar CDA en ChristenUnie zien liever dat je er 50 mag rijden. ,,Mensen uit Harderwijk die naar de Leuvenumseweg willen, moeten via de Jacob Catslaan de doorsteek kunnen maken, aldus Dick Tillema, raadslid namens de ChristenUnie.

Het is nog maar de vraag of dat laatste gaat gebeuren, het college ziet het in ieder geval niet zitten.

Er moeten kabels verlegd worden, bomen gekapt en er is onvoldoende budget voor gereserveerd.  Voor een hogere snelheid is een wegverbreding nodig en volgens wethouder Vogelsang is aan de bewoners beloofd dat die wegverbreding er niet zou komen.
 
Bovendien wil de wethouder de inhoud van de zogeheten mobiliteitsvisie afwachten, om aan de hand daarvan plannen te gaan maken. Tillema wil daar liever niet op wachten: ,,Je moet je maaltijd opeten als het warm is.’’
 
In april brachten bewoners de zaak voor de rechter. Die concludeerde dat een opwaardering niet onrechtmatig is, maar dat het wel in strijd is met het huidige beleid.