Peter de Groot op plek 24 voor de VVD Tweede Kamer verkiezing

Nog twee weken en dan zijn de Tweede Kamer verkiezingen. Gelet op de huidige peilingen is de kans groot dat de fractievoorzitter van de VVD Harderwijk-Hierden vertrekt richting Den Haag. 

Peter de Groot VVD Harderwijk Hierden

Na 12 jaar met veel energie zich voor de lokale VVD zich ingezet te hebben voor een mooier Harderwijk en Hierden wil Peter de Groot dit nu op landelijk niveau doorzetten met oog voor Harderwijk, en de regio.

Peter, een geboren en getogen Harderwijker, begon in 2010 als fractieondersteuner. In 2014 werd hij raadslid en sinds 2018 is hij fractievoorzitter. Peter heeft er zin in. Met veel enthousiasme en motivatie kijkt hij uit naar zijn waarschijnlijke nieuwe uitdaging. Een logische stap. Afgelopen jaren heeft Peter zich ingezet voor blijvend lage woonlasten, verlagen van parkeertarieven voor bewoners en bezoekers, een gedegen sturing op de begroting en actie tegen auto-inbraken in Drielanden. Drielanden is tevens de wijk waar hij samen met zijn vrouw en twee kinderen woont.

Na zijn studie Technische Bestuurskunde in Delft begon Peter zijn carrière bij Strukton waar hij nu als strateeg werkzaam is op dossiers rondom grote infrastructuurprojecten. Tegelijkertijd zette hij zijn passie voor politiek, en de wens om wat voor Harderwijk en Hierden te betekenen om in daden door aan te sluiten bij de lokale VVD. "Met passie voor het spel, maar met hart voor de inhoud", zo weten collega raadsleden te vertellen.

Daarnaast heeft Peter zich met veel plezier beziggehouden met de verkiezingscampagnes. Zowel op lokaal, maar ook op regionaal niveau. Verkiezingscampagnes zijn dan ook ontzettend leuk, omdat dit de periode is dat je veel met de kiezer in gesprek bent. Met de combinatie van politieke ervaring in Harderwijk, en een expertise in infrastructuur en mobiliteit, wil hij zich inzetten voor een duurzame, kwalitatieve infrastructuur en goede mobiliteitsoplossingen. Als Gelderse kandidaat ook in Den Haag met oog voor de regio.



Peter wil nog niet te ver vooruitlopen op de uitslag, want de kiezer moet nog spreken. Voor nu is de kiezer aan zet. Wil je weten op welke thema’s Peter zich afgelopen jaren heeft ingezet, en voor welke onderwerpen hij dat wil gaan doen in Den Haag? Check dan zijn persoonlijke pagina op Facebook, of kijk op de website van www.vvdharderwijkhierden.nl.

Peter de Groot VVD Harderwijk