Progressief Ermelo vraagt om actie voor terugkeer dubbeldekker op treintraject Utrecht - Zwolle

Progressief Ermelo heeft woensdagavond in de raadsvergadering aan het College gevraagd om in gesprek te gaan met NS, ProRail, provincie en buurgemeenten met als doel de dubbeldekker terug te laten keren op het treintraject Utrecht - Zwolle. 

Veel Ermeloërs worden regelmatig geconfronteerd met overvolle treinen op het traject

Ook is gevraagd om te zien of de dienstregeling iets kan worden verruimd in de avond.

“Dagelijks maken veel Ermelo gebruik van de trein voor woon-werkverkeer, familie- of vriendenbezoek of uitstapjes. Al jaren zijn de treinen op het traject erg druk en de drukte lijkt alleen maar toe te nemen”, stelt Rene Arts, raadslid van Progressief Ermelo. “Op een groot deel van de dag is staan noodzakelijk en vaak staan reizigers zelfs opgepropt als sardientjes in blik. Dit is een zeer onprettige manier van reizen, helemaal voor mensen op leeftijd of met een beperking.”

Ook zou Progressief Ermelo graag zien dat in de avond, zeker in het weekend, de laatste trein later gaat dan nu het geval is. Het bezoeken van een theatervoorstelling of concert in Amersfoort, Utrecht of Zwolle is nu haast niet mogelijk vanwege het relatief vroege tijdstip van de laatste trein op het traject.

De wethouder zegde op vragen van Progressief Ermelo toe zich in te zullen zetten door in gesprek te gaan met buurgemeenten met als doel gezamenlijk bij NS, ProRail en provincie te pleiten voor meer treincapaciteit en een ruimere dienstregeling.