Provinciaal plan windpark Horst en Telgt ter inzage

Vanaf 28 december ligt het ontwerp provinciaal inpassingsplan voor windpark Horst en Telgt voor 6 weken ter inzage. Het plan is vastgesteld door Gedeputeerde Staten van Gelderland. Het gaat over de bouw van 5 + 2 windturbines onder voorwaarden, in het gebied tussen de A28 en de kernen Horst en Telgt in de gemeenten Ermelo en Putten. Iedereen kan het plan voor het windpark bekijken en er op reageren.

De ontwerpen zijn digitaal en op papier te bekijken

Het ontwerp-inpassingsplan en de ontwerpvergunningen zijn vanaf 28 december digitaal te vinden via www.gelderland.nl/windparkhorstentelgt. 

De papieren stukken zijn tijdens de inzagetermijn op afspraak te bekijken bij:
  • Provincie Gelderland, Markt 11 in Arnhem
  • Gemeente Ermelo, Raadhuisplein 2
  • Gemeente Putten, Fontanusplein 1
Er is uitleg over de plannen tijdens spreekuren
Het projectteam organiseert spreekuren over het ontwerp-inpassingsplan en de bijbehorende ontwerp-vergunningen voor windpark Horst & Telgt. We zijn op 2 dagen in januari aanwezig in Ermelo en Putten. 

U kunt zich aanmelden voor een tijdsblok tussen 15.30 en 20.30 uur op:
  • Woensdag 10 januari Buurtgebouw Ons Huis, Zeeweg 100, Horst (Ermelo)
  • Dinsdag 16 januari Gemeentehuis Putten, Fontanusplein 1 (trouwzaal)
Reageren kan van 28 december tot en met 7 februari
U kunt laten weten wat u van het plan vindt door een officiële zienswijze (reactie) in te dienen. Dit kan via e-mail of mondeling in een afspraak. Alle reacties worden verwerkt in een zienswijzennota. Een zienswijze kan aanleiding geven tot aanpassing of verduidelijking van het plan. Bekijk het hele nieuwsbericht op www.ermelo.nl/windpark.

Wilt u meer weten, reageren of aanmelden?
Kijk voor meer informatie over de plannen op www.gelderland.nl/windparkhorstentelgt. Aanmelden voor een spreekuur kan vanaf 20 december via dezelfde webpagina. Vanaf 28 december vindt u daar ook alle informatie over hoe u kunt reageren. Op werkdagen kunt u contact opnemen met het Provincieloket via 026 359 99 99.