Start bouw 100 woningen Landgoed Veldwijk in Ermelo Deelgebied A

Met het onthullen van het bouwbord geven GGz Centraal, gemeente Ermelo en ontwikkelaars NCB en van de Kolk (verenigd in Slingerpark B.V.) het startsein voor de bouw van 100 duurzame woningen en appartementen op Landgoed Veldwijk tussen de Horsterweg, Klinkertlaan en Oude Nijkerkerweg. Hier stonden onder andere de wasserij en kwekerij.

Stap voor stap krijgt Landgoed Veldwijk een nieuw gezicht

Albert van Esterik, voorzitter raad van bestuur GGz Centraal: “Wij zijn blij te zien dat met deze stap de herontwikkeling van Veldwijk echt vorm begint te krijgen. Voor ons is dit een grote, maar noodzakelijke, verandering in het gebruik van ons landgoed. We trekken al geruime tijd op met de gemeente Ermelo om de herontwikkeling goed vorm te geven. In Slingerpark B.V. hebben wij een goede partij gevonden die de woningen op Veldwijk gaat bouwen. Deze ontwikkeling moet de nodige kansen bieden voor betaalbare woningen voor onze huidige en nieuwe medewerkers die in Ermelo willen wonen. GGz Centraal investeert zelf  op Veldwijk in nieuwe eigentijdse zorggebouwen op het Zorgpark. Wij kijken uit naar onze nieuwe buren.”

Gemeente Ermelo is blij met de komst van 100 woningen
Wethouder van Veen: “Dit plan levert een belangrijke bijdrage aan onze bouwopgave en de gemaakte afspraken in de Woondeal. Hierin staat dat we in Ermelo t/m 2030 1508 woningen bouwen. Er is afgelopen jaren door vele partijen hard gewerkt om deze woningbouw mogelijk te maken. Dat het bestemmingsplan zo snel is vastgesteld en we nu kunnen starten met de bouw, verdient een compliment aan iedereen die zich voor dit proces heeft ingezet. Ik wens ontwikkelaars NCB en van de Kolk heel veel succes met de bouw van de woningen op deze bijzondere, historische, groene plek in ons mooie Ermelo. Wat mij betreft een pareltje om te wonen.” 
 
Slingerpark B.V. verwacht dat de woningen deze zomer in de verkoop gaan
Het wordt een mooi plan bestaande uit een mix van sociale huur en koop, rijwoningen, twee-onder-eenkappers, appartementen en vrijstaande woningen. Deze plannen worden nu door de architect uitgewerkt, zodat de Omgevingsvergunning kan worden aangevraagd. Rond de bouwvakvakantie komen naar verwachting de eerste woningen in de verkoop. In de herfst start dan de bouw van de 28 sociale huurwoningen. Daarna worden in fases de overige woningen gebouwd. Op slingerparkermelo.nl staan de plannen en kunnen geinteresseerden zich inschrijven. 
 
In 2018 stelde de gemeenteraad de structuurvisie ‘Landgoed Veldwijk & De Hooge Riet vast

Het geeft een toekomstbeeld voor het landgoed. Als uitwerking daarvan maakte GGz Centraal een Masterplan en Beeldregieplan. Deze plannen keurde de gemeenteraad in december 2019 goed. Het Masterplan verdeelt het landgoed in vier deelgebieden. In het plan staan de regels voor de ontwikkeling van deze gebieden. Voor deelgebied A (Veldwijk West) is dit woningbouw.

Bouw Veldwijk Ermelo
Robert Hoekstra (Directeur Ontwikkeling - Eigenaar - Van de Kolk B.V.), Wethouder Ronald van Veen, Albert van Esterik (Voorzitter Raad van Bestuur GGz Centraal) en Douwe van der Heide (Directeur Behandelzaken GGz Centraal) onthullen het bouwbord aan de Klinkertlaan.