Zilveren Pauw voor Hans van Dijk

Op zaterdag 9 april 2022 reikte locoburgemeester Hans de Haan de gemeentelijke onderscheiding de Zilveren Pauw uit aan Hans van Dijk.

De Haan deed dat aan het einde van een reünie van bewoners van de Horsterweg-Fokko Kortlanglaan in restaurant De Oude School. Hans was daar, samen met verdere familie als oud-bewoner ook aanwezig.

Hans van Dijk ontving de Zilveren Pauw voor zijn jarenlange inzet voor de gemeenschap van Ermelo op het gebied van historie en maatschappelijke ondersteuning. Er staan publicaties op zijn naam, maar hij heeft ook veel historische achtergrondinformatie opgespoord, beschreven en beschikbaar gesteld aan organisaties en personen.
 
Van Dijk ontvangt de Zilveren Pauw om zijn inzet als bestuurslid van de Oudheidkundige Vereniging ‘Ermeloo’, voor zijn inzet als redactielid van de Schaffelaarreeks van de BDU die de geschiedenis en cultuur van de Veluwe en de Gelderse Vallei tot onderwerp heeft; zijn inzet als redactie voor het Over-Veluws Webblad en zijn bestuursfunctie voor het Chevallierfonds.
 
Bij de uitreiking waren vertegenwoordigers van de mede-indieners voor deze onderscheiding aanwezig: de Oudheidkundige Vereniging  ‘Ermeloo’, Stichting Natuur- en MilieuPlatform Ermelo, het Over-Veluws Webblad en het Chevallierfonds.