Zondagopenstelling in Ermelo

Afgelopen vrijdag hebben Lida Veenstra en Rob Onderweegs van Progressief Ermelo hun initiatiefvoorstel voor de openstelling van de supermarkten en kampeerwinkels werklocaties Veldzicht, aangeboden aan de nieuwe Burgemeester Hans van Daalen.

Vanaf dat moment heeft het college een maand om dit voorstel te beoordelen, maar zal daarna het stuk spoedig moeten agenderen

Hierna zullen ze de gebruikelijke BOB structuur van vergaderen volgen. Dit zal ca. 6 of 8 weken in beslag nemen, afhankelijk of er nog een extra tafel geagendeerd dient te worden.
 
Gezien de input die ze gedurende het proces van de andere partijen hebben ontvangen, lijkt het er nog steeds op dat ze aan het eind van deze tafels, dit voorstel positief kunnen afsluiten.
 
Ze hebben ingezet op een openingstijd van 12:00 tot 18:00 uur, net als in de omliggende gemeenten. Het grote voordeel van de wijze van inbrengen is wel dat Lida het gehele voorstel zo heeft voorbereidt dat als dit initiatiefvoorstel met minimaal 11 stemmen in de raad aangenomen wordt, alle benodigde stukken al zijn toegevoegd. Hiermee kan het voorstel bijna direct worden geïmplementeerd.
 
Dit zou betekenen dat als de raad met het voorstel mocht instemmen, Ermelo ergens eind februari, begin maart 2023 de deuren van supermarkten en de kampeerwinkel op Veldzicht zou mogen openen.