Bescherm je tegen internetcriminelen

We kennen allemaal de verhalen over gehackte bankgegevens, identiteitsfraude en nepmails. Het gebeurt steeds vaker en internetcriminelen worden steeds slimmer. Zij zijn uit op je persoonsgegevens. Slechts de helft van de Nederlanders weet wat je kunt doen om je tegen cybercrime te beschermen. Hoe voorkom je dat je er slachtoffer van wordt? 

Tips om cybercrime te voorkomen

Voer updates altijd gelijk uit.
In software- en app-updates zitten vaak ook beveiligingsupdates voor je laptop, tablet of smartphone. Door de updates direct uit te voeren, worden je gegevens beter beschermd.
Leer foute links herkennen.
Een veelgebruikte manier om jouw gegevens te stelen is een nepmail met een foute link. Als je een nepmail herkent, voorkom je dat je op een foute link klikt.  
Gebruik verschillende wachtwoorden.
Gebruik verschillende wachtwoorden voor meerdere accounts. Verander deze ook ieder jaar in wachtwoorden die moeilijk te raden en te kraken zijn.
Gebruik altijd een virusscanner.
Een virusscanner is een belangrijk onderdeel van de beveiliging van je computer, tablet en smartphone. Virusscanners zijn bij appstores verkrijgbaar.
Maak regelmatig een back-up.
Voorkom dat foto’s, werkstukken en alle bestanden op je computer kwijtraken als deze wordt besmet door een virus. Vergeet ook de back-up van je smartphone of tablet niet.

Wil je meer uitleg?

Kijk op www.veiliginternetten.nl voor meer informatie over het tegengaan van cybercrime.