Opnieuw de Prins Hendriklaan in Ermelo!

Het CDA Ermelo heeft bij monde van Dick te Brake vragen gesteld aan het college van Ermelo over de aanpak van de blokkade op de Prins Hendriklaan en de omliggende wegen.

Ruim 10 jaar speelt deze afsluiting al. Voor veel inwoners van Ermelo een onbegrijpelijke zaak

Gevaarlijk door afgesloten wegen, een nieuwe woonwijk die maar van één kant in te rijden is. Voor het CDA Ermelo een onverantwoorde situatie.

Gelukkig heeft de Raad van State op 14 oktober 2020 groen licht gegeven om aan de gang te gaan en een goed en verkeersveilig plan te ontwikkelen. De provincie Gelderland wil zelfs erin bijdragen. Mooier kan het niet.

Op 18 november vorig jaar heeft het college van Ermelo een brief aan de aan- en omwonenden van komende aanpassingen gestuurd. Hierin wordt de belofte gedaan dat uiterlijk in het tweede kwartaal van 2021 het hele project is afgerond.

Daarvoor moet het college eerst aan de Gemeenteraad vragen om het krediet hiervoor vrij te geven om te beginnen.

Dat laatste is nog steeds niet gebeurd. Voor het CDA Ermelo is het dan ook de vraag of er eindelijk in het komende kwartaal een goede en gewenste aanpassing gemaakt kan worden. Dat er een einde gaat komen aan de soap die al jaren duurt.

Daarom heeft Dick te Brake namens zijn partij hierover vragen gesteld. Hij wil weten waarom er nog steeds geen aanvraag bij de Gemeenteraad ligt. Daarnaast de vraag of het college de belofte van 18 november 2020 gaat inlossen en in het komend kwartaal alles klaar is.

Lees ook:
Raad van State doet uitspraak in zaak Prins Hendriklaan: gemeente mag gaan openstellen
College van B&W hoopt dat er snel een einde komt aan de procedure rondom de Prins Hendriklaan in Ermelo
B en W nemen nieuw besluit over veilige Prins Hendriklaan
Rechter over weghalen blokken P. Hendriklaan: Ermelo moet beter naar risico’s kijken

(Foto Google Maps)