De Hypotheker Ermelo

De Hypotheker Ermelo

Bij De Hypotheker Ermelo gaan we voor de beste service en persoonlijk hypotheekadvies

Is een Starterslening iets voor jou?

Wil jij als starter op de woningmarkt een lening waarmee je nét dat beetje extra kunt lenen voor je droomhuis? Misschien kom je wel in aanmerking voor de Starterslening!

Nieuws de Hypotheker Ermelo: Blijven de huizenprijzen dalen?

De Nederlandse huizenprijzen zijn de laatste tijd veel in het nieuws. Na een lange tijd van stijgingen zijn de huizenprijzen sinds enkele maanden aan het dalen, al zagen we in januari weer een kleine opvering van de huizenprijzen. Hoe zit dat precies? Alles wat je wilt weten over de huizenprijzen in deze nieuwsbrief.

Nieuws de Hypotheker Ermelo: Tips voor de Open Huizen Dag 2023

Ga jij zaterdag naar de Open Huizen Dag? Dan geeft de Hypotheker Ermelo je graag wat tips voor de bezichtigingen. Een woning bezichtigen is namelijk niet alleen leuk, het is ook het beginpunt van de onderhandelingen over de prijs die je er uiteindelijk voor betaalt. 

Nieuws de Hypotheker Ermelo: Huis kopen? Bouwkundige keuring

Als je een bestaande woning koopt heb je als koper het recht om de woning bouwkundig te laten keuren. Maar wat houdt dat precies in, en is het altijd verstandig om zo'n keuring te laten uitvoeren? De Hypotheker Ermelo zet alle informatie voor je op een rijtje.

Nieuws de Hypotheker Ermelo: Wat is jouw maximale hypotheek in 2023?

Vorige week publiceerde het Nibud de woonquotes voor 2023. Hiermee wordt bepaald hoeveel procent van het inkomen aan een woning besteed mag worden. De woonquotes hebben dus een effect op je maximale hypotheek. Kun je volgend jaar meer of minder lenen? De Hypotheker zet het voor je op een rijtje.

Nieuws de Hypotheker Ermelo: Belastingvrije schenking eigen woning (Jubelton)

De schenkingsvrijstelling eigen woning, in de volksmond ook wel jubelton genoemd, is een speciale regeling voor ouders die hun kinderen geld willen schenken voor de aankoop van een eigen huis. Op dit moment mag je (onder voorwaarden) nog ruim 100.000 euro belastingvrij schenken, maar dat wordt drastisch verlaagd in 2023!

Nieuws de Hypotheker: Hypotheek met een tijdelijk contract

Kan je met een tijdelijk contract een hypotheek afsluiten? Ja, ook zonder vast contract kan je een hypotheek afsluiten. Je mogelijkheden hangen af van je persoonlijke situatie. Welk soort contract je hebt, speelt hierbij een belangrijke rol, net als een intentieverklaring. 

Nieuws De Hypotheker: Haal het meest uit je bezichtiging!

Een woning bezichtigen is niet alleen leuk, het is ook het beginpunt van de onderhandelingen over de prijs die je er uiteindelijk voor betaalt. Daarom geeft De Hypotheker je graag wat tips voor de bezichtiging, zodat je de onderhandelingen goed start.

De Hypotheker Ermelo: Private Lease en je hypotheek

Een auto kopen op basis van een private lease constructie wordt steeds populairder. Inmiddels bieden vrijwel alle automaatschappijen de mogelijkheid aan. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een private leasecontract invloed heeft op wat je maximaal kunt lenen.

Verbouwen in tijden van corona? Jazeker!

De zomer is in volle gang en veel mensen hebben vakantie. Maar dit jaar gaat niet iedereen op pad. Er zijn veel Nederlanders die vanwege het coronavirus hun vakantie hebben afgelast of ingekort. Daardoor blijft er tijd over, tijd die geïnvesteerd kan worden in je woning.

Een scheiding en je hypotheek

Als je gaat scheiden, heb je genoeg aan je hoofd. Los van emotionele beslissingen, moet je veel praktische knopen doorhakken. Een koophuis met een hypotheek maakt de situatie vaak nog ingewikkelder.

Verhuizen of je eerste huis kopen: doen in 2020?

Lage rentes, hoge huizenprijzen en veel, héél veel hypotheekaanvragen: 2019 was een jaar vol records op de huizenmarkt! Heb je plannen om in 2020 je eerste huis te kopen of om te verhuizen? Lees deze terug- en vooruitblik en wie weet kan ook jij binnenkort je woondroom vervullen.

Einde rentevaste periode: kies jouw beste deal!

Je ontvangt uiterlijk 3 maanden voordat jouw rentevaste periode eindigt een nieuw rentevoorstel van je hypotheekverstrekker. Je kunt dit voorstel accepteren, maar het is veel slimmer om jouw hypotheek nog eens kritisch onder de loep te nemen. 

Een hypotheek in 2020: wat verandert er?

Het einde van het jaar nadert en zoals ieder jaar brengt dit voor het aanvragen en het onderhouden van een hypotheek de nodige veranderingen met zich mee. De Hypotheker zet de wijzigingen die op dit moment bekend zijn voor je op een rijtje.

Wat kost een startershypotheek?

Bij het kopen van je eerste woning komt een hoop kijken. Natuurlijk wil je ook graag weten wat dat ongeveer gaat kosten. De Hypotheker zet het voor je op een rijtje.

Hoeveel kan jij lenen in 2020?

Vorige maand publiceerde het Nibud de woonquotes voor 2020. Hiermee wordt bepaald hoeveel procent van het inkomen aan een woning besteed mag worden. De woonquotes hebben dus een effect op je maximale hypotheek. Kun je volgend jaar meer of minder lenen? Wij zetten het voor je op een rijtje. 

Open Huizendag 5 oktober 2019

Op zaterdag 5 oktober 2019 is het weer Open Huizen Dag, georganiseerd door de NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaars). Tussen 11:00 en 15:00 uur kun je veel te koop staande huizen vrijblijvend en zonder afspraak bezichtigen. De Hypotheker geeft je tips om op deze dag jouw droomhuis te vinden. 

Rentekorting op je hypotheek. Hoe zit dat?

Korting op je hypotheekrente klinkt waarschijnlijk voor iedereen als muziek in de oren. Je komt in aanmerking voor rentekorting als je hypotheekschuld kleiner is dan de huidige woningwaarde.

Oversluiten: een trend waar je misschien wel aan mee moet doen

Woon je al een tijdje in je koophuis en loopt je hypotheek ook al een tijdje? Dan kan het verstandig  zijn om je hypotheek nu over te sluiten. Zeker als je in een grotere stad woont of boven de 45 bent, is de kans groot dat jij een van degenen bent die flink kunnen profiteren van een nieuwe hypotheek. 

Recreatiewoning en hypotheek

Het komt steeds vaker voor dat mensen een recreatiewoning als hoofdverblijf willen gebruiken. Anderen willen een recreatiewoning kopen als tweede woning. Bij het financieren van zo'n woning moet je met verschillende aspecten rekening houden.

Specialisten bij De Hypotheker

Steeds vaker hoor je dat je je hypotheek zelf wel kan regelen. Erik Teunisse, hypotheekadviseur en eigenaar van De Hypotheker Harderwijk, is het daar maar gedeeltelijk mee eens. 

Besparen door je huis duurzaam te maken

Uit onderzoek blijkt dat ruim 60% van de huizenbezitters het belangrijk vindt om hun eigen woning te verduurzamen. Ongeveer tweederde van de ondervraagden let op duurzaamheid bij de aankoop van een woning. Veel mensen weten echter nog niet hoe ze verduurzaming kunnen financieren. Wij vertellen er graag meer over.

Private lease auto en een hypotheek afsluiten

Een auto kopen op basis van een private lease constructie wordt steeds populairder. Inmiddels bieden vrijwel alle automaatschappijen de mogelijkheid aan. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat een private leasecontract invloed heeft op wat je maximaal kunt lenen.

Duurzamer huis: graag! Maar hoe financier ik dat?

Betere isolatie van spouwmuren, vloer en dak, dubbele beglazing, zonnepanelen, een HR-ketel, warmtepomp en/of zonneboiler… Steeds meer huiseigenaren treffen dit soort duurzame voorzieningen, of zijn dit binnenkort van plan. 

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een hypotheek?

Als je een hypotheek gaat afsluiten, komen daar een aantal kosten bij kijken. Deze kosten kun je sinds 2018 niet meer meefinancieren in je hypotheek. Je hebt daarom eigen geld nodig als je een huis gaat kopen. Met hoeveel geld je rekening moet houden, leggen we je graag uit.

Geld besparen of meer aflossen? Doe de oversluitcheck!

Je hypotheek oversluiten betekent dat je jouw huidige hypotheek aflost en een nieuwe hypotheek afsluit, bij je huidige bank of een andere geldverstrekker. Nu de rentes historisch laag zijn, is dit voor jou wellicht hét moment om je hypotheek over te sluiten en je maandlasten te verlagen.

Drie ton beschikbaar voor startersleningen in Ermelo

Door Maarten Westerduin - De gemeente Ermelo heeft voor het tweede jaar op rij 300.000 euro voor startersleningen vrijgesteld. Hiermee komt er geld vrij voor minimaal 12 starterswoningen, want de maximale hoogte van de lening is 25.000 euro.

Starterslening beschikbaar

Voor veel starters op de woningmarkt liggen de prijzen van koopwoningen te hoog. Daarom helpen wij starters door het aanbieden van een starterslening. 

NHG kostengrens omhoog in 2019

Als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie wilt afsluiten, mag je maar een maximaal bedrag lenen. Dit noemen we de kostengrens, die momenteel € 265.000 bedraagt. Vanaf 1 januari 2019 gaat de kostengrens voor de NHG waarschijnlijk naar € 290.000.